FERICIREA

 626e0776b789c1b6337903a39851e88e

Ce e fericirea? E o intrebare la care multi cauta raspunsul. E insa atat de aproape de noi…sta chiar in noi insine…Las-o sa te invaluie, lasa-te cuprins de ea. Nu e greu sa fii fericit, trebuie doar sa-ti deschizi ochii inimii si s-o vezi, s-o simti.
Acest articol porneste de la o provocare mai exact. Eu si cei patru colegi ai Clubului de carte pe care l-am organizat, am lansat o sarcina si anume trebuie sa realizam un videoclip de 2 minute, in care sa vorbim despre FERICIRE. Zis si aproape facut. Trebuie sa spun tot ce simt despre fericire, abia mai apoi am sa extrag esenta si o voi pune in acel videoclip.
Fericirea nu e un termen greu de definit. E acea stare de bine care iti aduce licarul din ochi, e acel suras care se iveste in coltul gurii, e acea emotie pura care iti inalta sufletul si o data cu el si intreaga-ti fiinta.
Fericirea e starea mult dorita de toata lumea. Dar oare stim cu totii sa o gasim si daca o gasim stim sa avem grija de ea? Sa o pretuim ca pe o comoara mult ravnita? Daca raspunsul e nu, inseamna ca suntem mult prea pierduti in asa-zisele “lucruri marete“, uitand de lucrurile mici si marunte care de cele mai multe ori fac diferenta. Crezi ca doar o plimbare cu o masina luxoasa te poate face sa fii fericit, in favoarea unei plimbari prin natura? Am sa-ti explic niste lucruri, plimbarea cu masina luxoasa iti va aduce acea stare de bine, dar doar pentru moment. Daca vei experimenta si vei savura gustul unei plimbari prin perfecta natura, vei vedea ca sentimentul care te cuprinde este mult mai intens, mult mai concentrat, mult mai viu.
Fericirea vine dintr-un sentiment profund de recunostinta, cu cat vei fi mai multumit si mai recunoscator pentru ceea ce ai, cu atat vei fi mai fericit.
Multa lume greseste concentrandu-se pe ceea ce le lipseste, uita adesea de ceea ce au.
Fericirea se poate invata. Ghiciti de la cine? Care sunt persoanele care poseda secretul acestui mult ravnit sentiment? Raspunsul pare atat de simplu si de firesc, asa cum sunt si ei: copiii. Cand sunt inconjurata de ei, ma incarc cu energie. Cand le vad zambetul, ma molipsesc automat si zambesc si eu. Cand le vad inocenta si sinceritatea, ma pun in postura de invatacel. Cand vad cu cata liniste si voie buna se joaca, las stresul si grijile la o parte. Iubiti copiii, stati cu ei, jucati-va cu ei, incercati sa-i ascultati! Ve-ti descoperi o lume pura, plina de culoare, in care fericirea sta la loc de cinste si de care va ve-ti molipsi.
Fericirea se mai poate gasi intr-un loc magic. Parasind lumea copiilor, fericirea are lacas si in natura. Apusul soarelui, bland si in culori vii, roua proaspata si racoritoare de dimineata, vantul bland care-ti mangaie parul, soarele care-ti umple viata de lumina si caldura, muntii, florile care toate impreuna canta un imn care te-nfioara de placere. Mi s-a intamplat de atatea ori sa ma pierd cu privirea cand ma plimbam prin natura. Pur si simplu natura e perfecta, e sublima, e creatia fara cusur a Lui Dumnezeu. E muza atator artisti, e calea cea mai sigura catre liniste, pace si implicit catre fericire.
Fericirea sta in cei dragi, in cei pe care ii iubim: familia. Sotul, copiii, parintii, prietenii, oamenii dragi cu care iti petreci timpul sunt atat de importanti. Sunt unul din ingredientele principale ale acestei retete numite fericire.
IUBIREA, acest cuvant ar trebuie scris cu litere de aur, ar trebuie inramat si pus la loc de cinste in fiecare casa. E atat de frumos sa iubesti, sa fii iubit, cred ca iubirea face lumea sa se miste, face florile sa creasca, iarba sa rasara, soarele sa straluceasca. Am fost creati din iubire! Daca stim sa iubim cu siguranta stim sa fim si fericiti. In fond si la urma urmei, am lasat iubirea spre final, deoarece cred ca e cea mai importanta. Fi-ti fericiti! E o alegere! Oricat de singur ar parea ca esti, de fapt nu esti! E atat de simplu. Dumnezeu e deasupra tuturor, El este iubire! Pornind de la aceasta idee, ca nu esti singur, ca esti iubit, ca tot ce te inconjoara este plamadit din acelas lucru ca si tine, viata incepe sa capete alt sens. Simti ca ai toate motivele ca sa fii fericit! Viata e frumoasa, bucura-te de ea! FII FERICIT!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s