Suavul fluture

Imagine

Efortul si stradania te fac sa ajungi la reusita. Cu cat esti mai perseverent, cu atat munca ta prinde contur, se defineste. Persevereaza! Nu te opri! Chiar si atunci cand ti-e greu, continua sa mergi…vei depasi punctul critic, te vei întari si apoi vei zbura, te vei inalta asemenea unui pasari. De ce sa te tarasti? Ai  atatea posibilitați… un infinit! Toate barierele, obstacolele, greutatile…sau cum vrei tu sa le spui, au rolul sa te ajute în evolutia ta. Nu uita ca nimic nu este întamplator. De multe ori am avut sentimentul ca sunt mai puternica pentru ca am invatat o lectie. Sunt mai libera pentru ca am scapat de o grija.

Desopera puterea din tine, nu o ignora! Sta ascunsa in fiecare dintre noi. Si sa nu uitam ca marile reusite vin intotdeauna in urma unui efort. Marile personalitati, indiferent de domeniul in care au excelat, au depus o munca considerabila, au perseverat, s-au „zbatut” asemenea unui fluture care iese din cocon…si astfel au atins desavarsirea !

Povestea care urmeaza sa o spun are un profund talc… Fluturele este o creatura firava, dar de o splendoare greu de egalat. Eleganta suavelor aripi si coloritul sau fascinat il fac deosebit. Pentru a atinge supletea de care va spuneam, trebuie sa treaca prin cateva procese de transformare, munca lui e fascinanta: oul depus se transforma in omida, apoi intr-o pupa inactiva. Procesul de metamorfozare incepe și iata ca acest simbol al frumusetii se transforma intr-un gratios fluture.

„Intr-o zi intr-un cocon a aparut o mica gaura. 
     Un om, care trecea din intamplare prin preajma, s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forta sa iasa prin aceasta gaura mica.
   Dupa multe incercari se parea ca fluturele a abandonat, si gaura ramasese la fel de mica. Parea ca fluturele a facut tot ce putea si nu mai era in stare de nimic altceva. Atunci omul a decis sa ajute fluturele: a luat un cutit si a deschis coconul. Fluturele a iesit imediat. Insa corpul fluturelui era slab si anemic; aripile sale erau putin dezvoltate si aproape ca nu se miscau.
    Omul a continuat sa observe crezand ca dintr-un moment in altul aripile fluturelui se vor deschide si vor putea suporta greutatea fluturelui pentru ca acesta sa sa poata zbura.
     Acest lucru nu s-a intamplat! Fluturele si-a trait restul vietii tarandu-se pe pamant cu corpul sau slab si cu aripile chircite.
     Nu a putut zbura NICIODATA!
    Ceea ce omul, prin gestul sau de bunatate si prin intentia sa de a ajuta, nu a inteles, este ca trecerea prin gaura stramta a coconului era efortul necesar pentru ca fluturele sa trimita lichidul din corpul sau catre aripile sale pentru a putea zbura. Era chinul prin care viata il punea sa treaca pentru a putea creste si pentru a se dezvolta. Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie in viata.”

 

Ceea ce ne face puternici sunt obstacolele prin care trecem, ne ajuta sa nu fim limitati, sa ne depasim conditia. Dumnezeu ne-a dat toate resursele necesare pentru a reusi…sa ne folosim deci de ele!

Alina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s